Tentoonstellingen 2017 De Stompe Toren, Spaarnwoude

Tentoonstelling 2017 in De Stompe Toren, Spaarnwoude

Ik hou van de gedichten van Emily Dickinson. Midden in de winter las ik haar gedicht Summer’s Armies. Dat riep bij mij sterke beelden op en ik besloot de titel van mijn fotoserie aan het vigerende jaargetijde –  de winter – aan te passen. De foto’s zijn allen gemaakt in het Flevopark te Amsterdam. Hieronder het oorspronkelijke gedicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tentoonstelling 2018 De Stompe Toren, Spaarnwoude

Kan je praten met een landschap? En is dat dan een dialoog? Wat zeggen die plekken dan? Zo concreet is natuurlijk niet, maar ik ervaar wel degelijk dat een bepaalde plek mij iets belangrijks wil vertellen. Ik ben het vervolgens aan de plek verschuldigd dat ook te begrijpen. Er wordt een waarheid over mij verteld. Welke is dat dan? Wat zet dat in beweging? Waarom telkens teruggaan?

Landschappen en bomen zijn mijn vrijwel dagelijkse metgezellen. Landschappen beantwoorden aan mijn behoefte aan ruimte. Ze geven zonder enige belemmering het gevoel van ergens thuis te horen. Bomen kunnen iets koesterends uitstralen of troostend zijn.  Ik hou onze landschappen en vegetatie. Deze periode heb ik veel bomen gefotografeerd.